Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Informare Proiect: Reabilitare căi de rulare ale transportului public în Municipiul Slobozia

INFORMARE PROIECT

          TITLUL PROIECTULUI

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul SLOBOZIA implementează, în calitate de beneficiar, proiectul Reabilitare căi de rulare ale transportului public în Municipiul Slobozia”, COD SMIS 329711, finanţat prin Programul Regional Sud-Muntenia 2021-2027, Prioritatea: 3 – O regiune cu mobilitate urbană durabilă, Obiectiv specific: RSO2.8 – Promovarea mobilității urbane multimodale sustenabile, ca parte a tranziției către o economie cu zero emisii de dioxid de carbon.

          BENEFICIAR

Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Slobozia

          PERIOADA DE IMPLEMENTARE

16 luni: 03 septembrie 2024 – 31 decembrie 2025

          VALOARE PROIECT

Valoarea totală a proiectului este de 10.701.339,50 lei, din care:

  • Valoare totală eligibilă: 10.701.339,50 lei, din care:
  • Valoare eligibilă nerambursabilă FEDR: 9.096.138,58 lei;
  • Valoare eligibilă nerambursabilă Buget Național: 1.391.174,17 lei;
  • Cofinanţarea eligibilă a beneficiarului: 214.026,76 lei;
          OBIECTIVUL GENERAL AL PROIECTULUI/SCOPUL PROIECTULUI

                 Obiectivul general al proiectului este asigurarea unui serviciu eficient de transport public de călători şi îmbunătăţirea condiţiilor pentru utilizarea modurilor nemotorizate de transport, în vederea reducerii numărului de deplasări cu transportul privat (cu autoturisme) şi reducerea emisiilor de echivalent CO2 din transport.

                 Astfel, Municipiul Slobozia urmărește dezvoltarea mobilității urbane prin shimbarea accentului de la o mobilitate bazată pe utilizarea autoturismelor la o mobilitate bazată pe mersul pe jos, utilizarea bicicletei ca mijloc de deplasare, utilizarea transportului public de înaltă calitate și eficientă, reducerea utilizării autoturismelor în paralel cu utilizarea unor categorii de autoturisme nepoluante.

          OBIECTIVELE SPECIFICE ALE PROIECTULUI
  •  Reducerea până în anul 2025 a emisiilor de CO2 în zona ce face obiectul investiției cu 1.4% ca urmare a reducerii utilizării autoturismelor prin realizarea măsurilor destinate încurajării utilizării mijloacelor de transport alternative – transport public și nemotorizat.
  • Creșterea până în anul 2025 a numărului de utilizatori a transportului în comun în Municipiul Slobozia cu 2.5% ca urmare a realizării unor măsuri destinate încurajării utilizării transportului alternativ, respectiv crearea a 8,040 ml de benzi de circulație dedicate exclusiv transportului public.
  • Dezvoltarea până în anul 2025 a sistemului de transport velo prin realizarea a 9,756 mp de piste de biciclete, estimându-se o creștere cu 3.2% a numărului de bicicliști.
  • Creșterea gradului de siguranță și accesibilitate pentru pietoni prin modernizarea a 26,525.00 mp de spațiu pietonal, prevăzuți cu sisteme de siguranță care să împiedice accesul auto pe trotuar, estimându-se o creștere a numărului de persoane care utilizează traseele pietonale cu 1.2% până în anul 2025.
  •  Îmbunătățirea spațiului urban prin asigurarea unui spațiu verde amenajat de 10,666 mp până în anul 2025
          REZULTATE

Prezentul proiect, prin activitățile sale, conduce la îmbunătățirea mobilității locuitorilor Municipiului Slobozia prin eficientizarea serviciului de transport public de călători.

Investițiile propuse prin proiect vor conduce la creșterea numărului de pasageri, la reducerea gradului de utilizare a mașinii personale, la reducerea emisiilor de CO2 și implicit la creșterea accesibilității și a calității vieții cetățenilor.

Prin lucrările la modernizarea infrastruturii rutiere se va asigura desfășurarea calitativă a deplasărilor cu transportul în comun, pentru o mai bună mobilitate a cetățenilor.

Aceste măsuri reprezintă expresia dezvoltării unui sistem de transport solid, ecologic și eficient, prietenos cu mediul, dar în același timp statornic și tradițional, astfel încât cetățenii municipiului să poată beneficia de un serviciu de transport public de înalta calitate, care să răspundă nevoilor lor.

          DATE DE CONTACT

UAT Municipiul Slobozia

Nume MIHAI CĂTĂLINA

Funcţie: CONSILIER MANAGEMENT PROIECTE

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *