Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Distribuirea produselor alimentare și de igienă prin programul POAD

În vederea aplicării Ordonanței de Urgență nr. 84 din 21 mai 2020pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării “Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD” și Ordinului Prefectului nr. 396/26.08.2021, Primăria Municipiului Slobozia, prin Direcția de Asistență Socială Slobozia, aduce la cunoștință cetățenilor că în perioada 07.09.2021 – 07.10.2021 se desfășoară distribuirea produselor alimentare(Tranșa III) și de igienă(Tranșa IV)la Cantina Socială Sfântul Nicolae, situată în Municipiul Slobozia, str. Viilor, nr. 61, între orele 08:30-16:00.

Categorii de persoane beneficiare:

  1. Membrii familiilor şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;
  2. Membrii familiilor beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

            Ridicarea produselor POAD se face astfel:

Pachetele de produse POAD se ridică personal de către beneficiari sau de către aparținători, în baza prezentării actului de identitate valabil (copie și original), a verificării identității persoanei pe listă și a semnării de primire pentru produsele respective.

Persoanele care se încadrează în mai multe categorii dintre cele prevăzute mai sus beneficiază de produsele aferente unei singure categorii din care fac parte, la data acordării ajutoarelor POAD.

Persoanele cărora le este stabilit prin dispoziție scrisă a primarului dreptul la un venit minim garantat, precum și persoanele din cadrul familiilor beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, care la data distribuirii produselor nu figurează pe listele inițiale, vor fi adăugate pe respectivele liste.

Persoanele care aparțin categoriilor menționate mai sus care la data distribuirii ajutoarelor POAD se află în perioada de satisfacere a stagiului militar, execută pedepse privative de libertate, au domiciliul sau reședința în străinătate, beneficiază de îngrijire în servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private, nu au dreptul de a primi produsele respective.

Fiecare beneficiar va primi:

  • Un pachet cu alimente conține faină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conserve cu carne de porc, carne de vită și pateu de ficat de porc, compot, gem de fructe normal și dietetic, și cântărește cca 25 de kilograme.
  • Un colet cu produse de igienă conține periuțe de dinți, pastă de dinți, săpun lichid, șampon pentru copii și șampon pentru adulți, precum și detergent de rufe.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *