Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

SEMNIFICATIA SEMNALELOR DE ALARMARE ACUSTICE A POPULATIEI

Semnalele de alarmare acustice a populatiei, institutiilor publice şi operatorilor economici sunt : alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană şi încetarea alarmei.
Durata fiecărui semnal de alarmare este de două minute pentru toate mijloacele de alarmare, cu exceptia sirenelor cu aer comprimat la care durata este de un minut.

a) Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 15 sunete a 2 secunde fiecare, cu pauză de 2 secunde între ele.

b) Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 5 sunete a 8 secunde fiecare, cu pauză de 5 secunde între ele.

c) Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 3 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 6 secunde între ele.

d) Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 1 minut.

Situatii de protecŃie civila  Durata  Semnificatia
Alarma aeriana15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între elePrevenirea populatiei despre aparitia pericolului imediat de lovire a obiectivului (localitătii) respectiv
Alarmă la dezastre5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între elePrevenirea populatiei asupra pericolului produs de dezastre naturale
Prealarmă aerianădin 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între elePrealarmarea populatiei despre aparitia pericolului imediat de lovire a obiectivului (localitătii) respectiv
Încetarea alarmeisunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minuteÎnştiintarea populatiei despre aceea ca pericolul a trecut

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *