Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Protejarea Biodiversitatii

Biodiversitatea se refera la toate fiintele vii si interactiunile pe care le au intre ele, dar si cu mediul in care traiesc. Putem proteja habitatele prin mai multe metode, astfel:

1. Protejează polenizatorii.

Albinele alături de alți polenizatori sunt responsabili pentru polenizarea a peste 90% din speciile de plante și contribuie la obținerea a mai mult de 35% din alimentația mondială. Oferă-le polenizatorilor o sursă de hrană suplimentară,  poti planta o varietate de

– flori: trei frati patati, violete, galbenele, zorele, petunii          

– ierburi aromatice: marar, rozmarin, cimbru, oregano, busuioc, lavanda, menta

– pomi: prun, cires, tei

– arbusti: coacaze, soc, zmeura

– plante perene: brumarele, margarete, vita-de-vie

  • Montarea de cuiburi si hranitori pentru pasari

 Pasarile care vin la hranitori sunt: pitigoii, vrabiile, sticletele, mugurarul, pantarusul, scatiul etc. Pasarile Nu se vor hrani cu produse de panificatie

Hrana lor consta in: seminte crude de floarea-soarelui, de dovleac, miez de nuca, alune- maruntite, bucatele de mere, struguri, stafide.

Pentru păsările din zonele acvatice – lebede, rațe, lișițe – frunze de varză, salată și morcovi – toate mărunțite, mazăre, boabe de porumb.

Biodiversitatea este mostenirea primita de noi de la stramosi, dar si cea pe care noi o lasam generatiilor viitoare. Este responsabilitatea noastra, sa o protejam.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *