Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Comunicat de Presă: Construirea de centre de colectare a deșeurilor prin aport voluntar în Municipiul Slobozia, Județul Ialomița

U.A.T. Municipiul Slobozia, în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului cu titlul Construirea de centre de colectare a deșeurilor prin aport voluntar în Municipiul Slobozia, Județul Ialomița, COD PROIECT C3|1A0122000038,  finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență  Investiția I1. Dezvoltarea, modernizarea și completarea sistemelor de management integrat al deșeurilor municipale la nivel de județ sau la nivel de orașe/comune Subinvestiția I1.a. Înființarea de centre de colectare prin aport voluntar.

Investiția are ca scop principal construcția de centre de colectare a deșeurilor prin aport voluntar în Municipiul Slobozia, pe un amplasament aflat în zona fostului CAP din Slobozia Nouă.

Obiectivul general:

Accelerarea procesului de extindere și modernizare a sistemelor de gestionare a deșeurilor în România cu accent pe colectarea separată, măsuri de prevenție, reducere, reutilizare și valorificare în vederea conformării cu directivele aplicabile și tranziției la economia circulară.

Obiectivul specific:

Dezvoltarea unui management al deșeurilor eficient, prin suplimentarea capacităților de colectare separată, pregătire pentru reutilizare și valorificare a deșeurilor în vederea continuării procesului de conformare cu prevederile directivelor specifice și a tranziției la economia circulară.

Valoarea totală a finanțării este eligibilă și este de 7.661.826,08 lei, la care se adaugă TVA aferent cheltuielilor eligibile, în valoare de 1.455.746,96 lei.Perioada de implementare a proiectului este de 20 luni: 29 noiembrie 2022 – 29 iulie 2024.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *