Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Anunț Public: Restricționarea temporară a circulației pietonale dar și auto, pe zone aferente bd. Unirii, Cosminului și ulterior, bd. Matei Basarab și bd. Chimiei

Primăria Municipiul Slobozia anunță demararea lucrărilor de execuție aferente proiectului de lucrări „Sistem inteligent de management al traficului și monitorizare bazat pe soluții inovative ”, în Municipiul Slobozia, cod SMIS 128389, care determină la data prezentului anunț și vor determina în continuare, restricționarea temporară a circulației pietonale dar și auto, pe zone aferente bd. Unirii, Cosminului și ulterior, bd. Matei Basarab și bd. Chimiei .

Obiectivul general al proiectului îl constituie promovarea mobilității urbane durabile prin implementarea unui sistem inteligent de trafic management și monitorizare, bazat pe soluții inovative de eficientizare și reducere a poluării în Municipiul Slobozia.

Se va urmări, în principal, îmbunătăţirea eficienţei transportului public de călători, creșterea siguranței deplasărilor, în special pentru pietoni și bicicliști si se va urmări totodată, ca utilizarea autoturismelor să devină o opțiune mai puţin atractivă din punct de vedere economic şi al timpilor de parcurs, faţă de utilizarea transportului public/a modurilor nemotorizate, creându-se în acest mod condițiile pentru reducerea numărului autoturismelor şi reducerea emisiilor de echivalent CO2.

Proiectul la care se face referire, vizează mai multe aspecte respectiv :

  1. Extinderea și modernizarea sistemului de semaforizare existent in 12 din intersectiile arterelor de circulație menționate mai sus, ce constă in semaforizarea a 4 (patru) intersecții (intersecțiilor bd. Unirii cu str. Ardealului, str.  Eternității, bd. Cosminului cu str. Cuza Vodă, și trecerea de pietoni pe bd. M.Basarab in fața Scolii generale Sfântul Andrei) și înlocuirea sistemului de semaforizare existent in 8 intersectii cu un nou sistem de semaforizare mai complex, care include si circulatia velo dar și prioritizarea circulatiei mijloacelor de transport in comun (autobuze).
  2. Realizarea unei rețele de telecomunicații prin FO, care să asigure legătura între toate locațiile semaforizate, precum și cu Centrul de comandă și control , dar și unuisistem de monitorizare video compus din camere video IP montate in diferite locuri care inregistreaza si transmit in timp real imagini catre un server dedicat, care la randul lui transmite imaginile video catre un monitor unde se pot analiza.
  • Realizarea unui sistem de informare și a unui sistem de identificare automată a numerelor de înmatriculare panourile cu mesaje variabile , prin montarea în 6 (șase) din intrarile/ieșirile în/din municipiu, a unui sistem de comunicație VMS/LPR (panouri cu mesaje variabile/camere care are au capacitatea de a detecta, citi si stoca inregistrarile cu placutele de inmatriculare ) și a unui sistem de comunicație LPR cu Centrul de comandă și control aflat în sediul Poliției Locale.
  • Înființarea unui Centrul de comanda si control pentru sistemul integrat , situat în cadrul sediului Poliției Locale din str. Răzoare nr.3, care cuprinde

•     Camera de Comanda, care va fi dotata cu un sistem de ecrane de mari dimensiuni, soluţii de acces la reţelele de date (fixe) si voce, ecrane si console de operare) și va fi deservită de personal operativ instruit în acest scop.

•     Sala de echipamente asigura condiţiile necesare echipamentelor electronice si electrotehnice, precum si reţelelor de cabluri si a repartitoarelor aferente, fiind amplasata cât mai aproape de Camera de Comanda (astfel încât sa se minimizeze lungimile traseelor de cabluri)..

Totodată, ne cerem scuze riveranilor pentru disconfortul creat de derularea acestor lucrări pe toată durata implementării proiectului , care sunt necesare pentru realizarea unui obiectiv major al Planului de Mobilitate Urbană Durabilă asumat de Municipiul Slobozia – „Creșterea mobilității urbane prin îmbunătățirea rețelei urbane pietonale și velo”.

Pentru mai multe informații privind realizarea proiectului mai sus menționat, vă rugăm  să vizionați  Panoul de informare amplasat pe peretele sudic al sediului Primăriei Municipiului Slobozia sau să accesați link-ul : https://municipiulslobozia.ro/wp-content/uploads/documente/2021/proiecte/TraficManagement.pdf

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *