Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Proiect de Hotărâre: Regulament de soluționare a cererilor și repartizare a terenurilor atribuite în baza Legii Nr. 15/2003

În conformitate cu prevederile art.7, alin.2 și alin.4 din Legea nr. 52/2003 republicată privind transparența decizională, cu modificările și completările ulterioare, se aduce la cunoștința cetățenilor Municipiului Slobozia următorul proiect de hotărâre privind:

Hotărâre privind aprobarea Regulamentului de soluționare a cererilor și repartizare a terenurilor atribuite în baza Legii nr. 15/2003 republicată, privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietatea personală

Persoanele interesate pot formula propuneri, sugestii, opinii în vederea îmbunătățirii proiectului de hotărâre la sediul Primăriei Municipiului Slobozia, la dl. Murărașu Ilie Cristian, responsabil cu relația cu societatea civilă, et. 4, cam. 53, telefon 0243 231 450, interior 149, în termen de 10 zile calendaristice de la afișarea proiectului de hotărâre.

8 Comments

  • De ce dați terenuri doar pentru cei până în 35 de ani ? Noi,restul,ce avem ? Nu suntem toți cetățeni ai orașului ?
    O sa se umple iar olx-ul de terenuri date gratis de voi și vândute (cedate) de beneficiari,pe sume uriașe ,pentru că nu își permit să construiască !
    Foarte proasta strategie ,dați voie oricărui cetățean să ceară un teren in concesiune ,așa e corect și normal !
    Noi nu vrem gratis ,vrem sa plătim concesiune .

    • Bună ziua,
      În primul rând vă mulțumim pentru propunerea transmisă. Proiectul de Hotărâre prezentat vizează strict solicitările cetățenilor formulate în baza Legii Nr. 15/2003. Conform Art. 1 al Legii Nr. 15/2003, solicitanții trebuie să aibă o vârstă cuprinsă între 18 și 35 de ani pentru a putea beneficia de un teren oferit în folosință gratuită având cu suprafață cuprinsă între 150 și 300 mp.

      De asemenea, terenurile obținute în folosință gratuită nu pot fi vândute. Beneficiarii acestei legi pot solicita Consiliului Local cumpărarea terenului primit în folosință gratuită odată cu finalizarea construcției locuinței.

      Referitor la concesionarea unui teren pe raza Municipiului Slobozia, puteți depune o cerere pentru obținerea unui astfel de teren. Un formular tipizat îl puteți găsi la următorul link: https://municipiulslobozia.ro/informatii-de-interes-public/formulare-tip/

      În cazul în care încă aveți neclarități, vă rugăm să ne spuneți.

      O zi minunată!

  • Buna ziua, nu mi-se pare normal si corect ca cei ce au depus dosare anii precedenți sa fie discriminați din motiv ca au depasit varsta de 35 ani,daca in momentul depunerii ,dosarele nu au fost analizate si nu s-au facut alocari deși la momentul depunerii aveam varsta menționata.
    Nu este normal si corect sa nu se ia in calcul dosarele celor ce au depasit varsta de 35 de ani,daca in momentul depunerii varsta era alta!
    Mulțumesc!

    • Bună ziua!
      Legea 15/2003 reglementează regimul atribuirii, la cerere, tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani a unei suprafeţe de teren, din terenurile aflate în domeniul privat al unităţilor administrativ-teritoriale, pentru construirea unei locuinţe proprietate personală. Atribuirea terenului se face în folosinţă gratuită pe durata existenţei locuinţei proprietate personală, în limita suprafeţelor disponibile, prin hotărâre a consiliului local. Atribuirea terenurilor se face în ordinea de prioritate stabilită pe baza unor criterii aprobate prin hotărâre a consiliului local.

      În cazul în care încă aveți neclarități, vă rugăm să ne spuneți.

      O zi bună!

  • Să înțeleg că dacă in acest moment am 37 de ani ma pot incadra pentru atribuirea unui teren?Dosarul l-am depus conform legii 15/2013 la varsta precizata in lege!

    • Bună ziua!
      De prevederile Legii 15/2003 beneficiază, o singură dată, tinerii care, la data depunerii cererii au vârsta de până la 35 de ani şi există terenuri la dispoziția Consiliului Local.
      În momentul depunerii dosarului îndeplineați condiția de vârstă dar nu erau terenuri disponibile .
      “Atribuirea terenului se face în folosinţă gratuită pe durata existenţei locuinţei proprietate personală, în limita suprafeţelor disponibile, prin hotărâre a consiliului local. Atribuirea terenurilor se face în ordinea de prioritate stabilită pe baza unor criterii aprobate prin hotărâre a consiliului local” Legea 15/2003
      În aceste condiții. vă aducem la cunoștință că puteți solicita un teren în concesiune. Pentru mai multe detalii vă stă la dispoziție Biroul de Urbanism din cadrul Primăriei Municipiului Slobozia.

  • Buna ziua! Am depus cere in 27.11. 2008 avnd nr 50965 trebuie actualizat dosarul pina cind si daca cererea mai exista,in august implinesc 35 ani mai am dreptul la teren?Multumesc

    • Bună ziua!
      În baza noastră de date există dosarul dumneavoastră dar il puteți actualiza – diplome de studii obținute ulterior depunerii dosarului, schimbarea domiciliului etc
      De prevederile Legii 15/2003 beneficiază, o singură dată, tinerii care, la data depunerii cererii au vârsta de până la 35 de ani şi există terenuri la dispoziția Consiliului Local.

      Dacă mai aveți și alte nelămuriri, vă stăm la dispoziție

      O zi bună!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *